Kúpiť skateboard – e-shop

Sprievodca výberom
skateboardov


Skateboard  >  Ako správne vybrať skateboard pre dieťa?

Ako správne vybrať skateboard pre dieťa?

Doska je IN - zábava, životný štýl a adrenalín. Možno ale toho o skateboarde moc neviete, a napriek tomu ním chcete urobiť radosť svojmu dieťaťu. U nás ste na správnej adrese.

Pri výbere skateboardu sledujte 5 kritérií

1. Šírka dosky - komplety sa štandardnou doskou 7,5" - 8" sú stabilné, pre začínajúcich aj skúsenejších jazdcov, vhodné na street, do skateparku aj na triky. Deti využijú dosky do 7,4" a širšie dosky (nad 8") sa uplatnia v bazéne a U-rampe (mierka je 1 palec = 2,54 cm). Dĺžka tradičných skateboardov sa pohybuje okolo 32" (80 cm). Deti lepšie ovládnu kratšie dosky, približne 28".

2. Konkávy dosky (prehnutie do tvaru "U" po celej dĺžke skateboarda) - spevňuje dosku a lepšie drží nohy jazdca. Má 3 stupne - Mellow (ľahký), Medium (stredný) a Steep (veľký). Štandardom je stredná concave.

3. Materiál - najlepšie skateboardy sú z kanadského javora, lacnejšie z čínskeho javora, buku či duba. Dosky sa skladajú z 5 až 9 vrstiev.

4. Veľkosť koliesok - uvádza sa v dvoch hodnotách: priemer (50 - 60 mm) / tvrdosť (78a - 101a a viac). Platí, že menšie a mäkšie kolieska sú pomalšie, väčšie a tvrdšie sú rýchlejšie.

5. Nosnosť, cena - pre mladých skejťákov vyberajte medzi odolnými plastovými a drevenými doskami, ktoré majú nosnosť od 25 do 100 kg.

Viac tiež v článku Ako vybrať skateboard.

Pre deti voľte užšie dosky skejtbordov, 7,4 "a menšie

  • Mid 7,3"- pre dieťa s výškou 134 -157 cm
  • Mini 7"- pre dieťa s výškou 104 - 133 cm
  • Micro 6,5"- 6,75" - pre dieťa mladšie 5 rokov

Zoznámte sa aj s tým, ako jazdiť na skejte. Nie je to tak úplne ľahké, ale ak má váš potomok patričné ​​nadšenie, určite to zvládne. Ako mnohí pred ním, už viac ako pol storočia, čo je tento šport populárny. Nezabudnite však dieťaťu zaobstarať helmu a chrániče.

Zdroj fotografie: Pixabay

Zdieľajte článok



Odporúčame skateboardy






Ďalšie novinky

Skateboard alebo longboard?

Vyberáte si novú dosku na poriadnu jazdu? Potom sa zrejme rozhodujete medzi skateboardom a longboardom. Ktorý je pre vás vhodnejší?

Tipy na slovenské skateparky

Je krásne a láka vás to na skateboard? Čo vyskúšať niektorý zo skateparkov, napríklad v Malackách, Rajci, Liptovskom Mikuláši či Piešťanoch?

Penny board - trošku iný skateboard

Penny board je menší typ skateboardu s nízkou hmotnosťou aj cenou, stabilný, vyrobený z plastu a bez gripu. Predstavuje ideálny dopravný prostriedok do mesta, pretože sa zmestí do batohu.

všetky novinky