Kúpiť skateboard – e-shop

Sprievodca výberom
skateboardov


Skateboard  >  Tipy na slovenské skateparky

Tipy na slovenské skateparky

Je krásne a láka vás to na skateboard? Čo vyskúšať niektorý zo skateparkov, napríklad v Malackách, Rajci, Liptovskom Mikuláši či Piešťanoch?

Skatepark Malacky

Skatepark v meste Malacky bol postavený v roku 2016 a je celobetónový, rozdelený na dve časti - street a bowl. Má prekážky rôznej obtiažnosti: múriky, gapy, double bowl, grindboxy a ďalšie. Je bez vstupného a oplotenia. Nájdete ho na križovatke Zámockej ulice s Partizánskou (pod „slimákom“). Plocha skateparku 770 m2.

Skatepark Rajec

Menší skatepark v meste Rajec bol zrekonstruovaný roku 2013. Na betónovej ploche je viacero prekážok znački Rhino. V skateparku Rajec nájdete kovové prekážky ako vlna, funbox, bank, rovný jakel a minirampu.

Skatepark Liptovský Mikuláš

Skatepark je na Nábreží Janka Kráľa. Má viacero bankov a rádiusov rôznych sklonov a veľkostí. V centre sa nachádza mramorová grind kocka a stredne dlhý rovný jakel. V skateparku nájdeme aj drevený griondbox, veľký a malý funbox s múrikmi, tie sú však v zlom stave. V rohu je rožná pyramída a väčšina prekážok je z dreva. Park v Mikuláši je oplotený, ale stále otvorený.

Skatepark Piešťany

Piešťanský skatepark dostal v roku 2012 niekoľko nových prekážok, opravil sa povrch prekážok a tak sa môžete tešiť na kvalitnejšie jazdenie. Skatepark v Piešťanoch sa nachádza na ulici Ernesta Františka Scherrera pri bikecrossovej dráhe.

Zdroj: http://www.boardlife.sk/sk/skateboard/skatepark/skatepark-piestany
Copyright © boardlife.sk s.r.o.

Piešťanský skatepark dostal pred nedávnom niekoľko nových prekážok, opravil sa povrch prekážok a tak ponúka kvalitnejšie jazdenie. Skatepark sa nachádza na ulici Ernesta Františka Scherrera pri bikecrossovej dráhe. Vstup je voľný, povrch z drsnejšieho asfaltu, ale dobre jazditeľný. Nájdete tu nové mini účko aj s veľkým a širokým bankom, niekoľko grindboxov, centrálny funbox, veľký rádius a ďalšie prekážky. Zaujímavosťou je to, že Skatepark Piešťany bol financovaný súkromnou osobou, čo je unikátne.

Ako vidíte, skateboardy oceňujú aj dospelí, pretože konečne priťahujú deti a mládež k pohybu. Viete, aké základné triky sa vykonávajú na skateboarde? Pozrite si napríklad video Mike Mo Capaldiho, ktorý predvádza flip, grind a slide, alebo ďalšie videá, na ktorých sú skateboard triky, na webe asociácie skateboardingu.

Novinky o skateboardoch ponúka web Boardlife.sk

Zdieľajte článok



Odporúčame skateboardy






Ďalšie novinky

Skateboard alebo longboard?

Vyberáte si novú dosku na poriadnu jazdu? Potom sa zrejme rozhodujete medzi skateboardom a longboardom. Ktorý je pre vás vhodnejší?

Tipy na slovenské skateparky

Je krásne a láka vás to na skateboard? Čo vyskúšať niektorý zo skateparkov, napríklad v Malackách, Rajci, Liptovskom Mikuláši či Piešťanoch?

Penny board - trošku iný skateboard

Penny board je menší typ skateboardu s nízkou hmotnosťou aj cenou, stabilný, vyrobený z plastu a bez gripu. Predstavuje ideálny dopravný prostriedok do mesta, pretože sa zmestí do batohu.

všetky novinky