Kúpiť skateboard – e-shop

Sprievodca výberom
skateboardov


Skateboard  >  Skateboard alebo longboard?

Skateboard alebo longboard?

Vyberáte si novú dosku na poriadnu jazdu? Potom sa zrejme rozhodujete medzi skateboardom a longboardom. Ktorý je pre vás vhodnejší?

Výber to nie je jednoduchý, ale nakoniec, väčšina skejtbortistov má proste longboard aj skateboard a skúša, ktorý im viac vyhovuje, alebo svoje dosky striedajú.

Oba skejty sa od seba líšia predovšetkým tvarom a veľkosťou. Skateboard je zvyčajne menší, longboard má dĺžku až 150 cm. Longboard má mohutnejšie kolieska, ktoré si lepšie poradia s nerovným terénom.

Skateboard do skateparkov, longboard na rýchlejší presun

Na skateboarde vyrazte do skateparkov alebo do mesta na free jazdu, longboard vám môže poslúžiť aj ako dopravný prostriedok na presun aj na dlhšie vzdialenosti v meste.

Triky a skoky môžete vykonávať na oboch "strojoch", avšak menši skateboard je na triky vhodnejší.

Longboard je naopak stabilnejší a vďaka použitým materiálom sa na ňom lepšie robia zatáčky (priamo carvingové ako na lyžiach).

Longboard je vlastne surfovacia doska do mesta. Sprostredkuje vám zážitok z jazdy, aký s bežným skateboardom nedosiahnete. To je jeho hlavný účel, a preto je tak obľúbený nielen medzi milovníkmi surfovania. Triky na longboarde sú obmedzené na sliding a točivé pohyby pri jazde.

Podľa štatistík sa viac predávajú longboardy

Podľa reportov e-shopov sú aktuálne predávanejšie longboardy a medzi tie top predajné hity patrí i WORKER Lion 36 ". Patrí medzi kicktail cruisery do mesta, má obojstranný atraktívny farebný motív a veľmi ľahko sa ovláda. Je určený pre začiatočníkov i mierne pokročilých jazdcov. Výborné jazdné vlastnosti na jazdenie po meste zaručujú ložiská so strojovou presnosťou ABEC 5 v odľahčenej verzii Carbon a 6 "hliníkové trucky, ktoré pekne zatáčajú a umožňujú dobré ovládanie aj pri rýchlejšej a náročnejšej jazde. Je vyrobený z čínskeho javora, teda nie je to úplná špička, ale vďaka veľmi nízkej cene a ostatným kvalitným komponentom, je odporúčaný na zoznámenie sa s jazdou na longboarde, ktorá nezaťaží peňaženku.

Zdieľajte článok



Odporúčame skateboardy






Ďalšie novinky

Skateboard alebo longboard?

Vyberáte si novú dosku na poriadnu jazdu? Potom sa zrejme rozhodujete medzi skateboardom a longboardom. Ktorý je pre vás vhodnejší?

Tipy na slovenské skateparky

Je krásne a láka vás to na skateboard? Čo vyskúšať niektorý zo skateparkov, napríklad v Malackách, Rajci, Liptovskom Mikuláši či Piešťanoch?

Penny board - trošku iný skateboard

Penny board je menší typ skateboardu s nízkou hmotnosťou aj cenou, stabilný, vyrobený z plastu a bez gripu. Predstavuje ideálny dopravný prostriedok do mesta, pretože sa zmestí do batohu.

všetky novinky